Vorige productie -De gouden draak

Als we niet oppassen,

dan pakken ze hier alles af,

dan gaat het niet lang meer duren,

dan zijn we het allemaal kwijt.

Want ze zijn aan het opkomen,

de Chinezen,

en niet alleen de Chinezen.

 

Jonge mensen en oudere, illegale, twijfelende, vloekende, hongerige of hard werkende mensen, een krekel en een mier; op een avond in een appartementenblok met een Chinees restaurant op de benedenverdieping.

 

… en dan vindt Inga op de bodem van haar soepbord tussen het citroengras en de Thaise gember en de tomaten en de champignons een tand, een bloederige tand, de rotte snijtand van een mens. Ze neemt de tand in haar mond. De tand smaakt een beetje naar de Thaise soep, pikant, en hij smaakt een beetje naar bloed.

 

… Krekel heeft honger. Mier heeft gehamsterd. Hij geeft haar niets. Ze zal er eerst voor moeten werken. Wat kan zij dan zoal, die mooie jonge krekel?

 

 

 

 

 

 

Vijf acteurs schakelen in short-cut-montage tussen zeven verhalen. Zij vertellen, citeren en spelen een van de zeventien personage.

 

 

Roland Schimmelpfennig is de meest gespeelde hedendaagse Duitse toneelauteur. De Gouden Draak werd in 2010 bekroond als beste nieuwe Duitse toneeltekst. Zijn stukken zijn in meer dan twintig talen vertaald.

 

 

Door leerkrachten toneel van de woordafdeling van onze muziekschool: Stefanie Van Pelt, Piet Mussche, Peter Smolders, Melissa Marien, Ine Cafmeyer.

 

Regie: Koen Kerckhofs

 

Donderdag 26 feb en vrijdag 27 feb 2015.

Reserveren www.cclier.be

De laatste jaren speelden wij vaak in openlucht op festivals ZomerInHetPark en OpHetWater. Met deze voorstelling keren wij terug naar de zaal. En we stellen onze nieuwe groepsnaam voor: Het Grote Gelijk.